VIŠE

NLP je odličan alat pedagozima za bolji rad sa decom

NLP Energy House, Nis, OS Cele Kula, NLP trening Naslovna

NLP je odličan alat pedagozima za bolji rad sa decom

NLP Energy House organizovao je NLP edukaciju za učitelje i nastavnike u Osnovnoj školi „Ćele kula“ u Nišu čime je ova najuspešnija metodologija u svetu za unapređenje komunikacije po prvi put zvanično primenjena u jednoj državnoj obrazovnoj ustanovi u Srbiji.

NLP Energy House, Nis, OS Cele Kula, NLP trening NaslovnaKroz intenzivne radionice i konkretne tehnike Dr Darko Cvetković, internacionalni NLP trener, coach i Reiki master pokazao je zaposlenima u ovoj školi kako da poboljšaju komunikaciju i kvalitet rada sa decom.

Prema rečima direktorke OŠ “Čele kula”, Zorice B. Jovanović, rezultati su već vidljivi jer se tehnike NLP-a lako usvajaju i predstavljaju odličan dodatni alat pedagozima koji svakodnevno rade sa najmlađima.

“Nastavnici koji su prošli obuku su mnogo opušteniji i samosvesniji, na potpuno nov i pristupačniji način prilaze deci. Benefiti NLP-a se posebno vide u rešavanju problematičnih situacija koje nisu retke u gotovo svakoj školi. U njihovim odeljenjima danas vlada mnogo pozitivnija klima. Ono što je najvažnije, i sami učenici primećuju promene na bolje jer uviđaju da sada imaju više prostora za iskazivanje svojih stavova i kreativan rad. Slikovito – kažu da ih nastavnici sada bolje čuju”, objašnjava direktorka.

Edukacija je trajala čak pet meseci što je, kako otkriva direktorka Jovanović, dodatno zbližilo i same nastavnike i učitelje koji sada mnogo bolje razumeju sebe i druge i svojim primerom pozitivno utiču na ceo kolektiv.

“I danas se uz osmeh prepričavaju brojne situacije sa časova kada su nastavnici primenjivali NLP. Naročito su interesantni primeri u kojima su moje kolege prepoznavale reprezentativne sisteme kod učenika i u skladu sa njima prilagođavale komunikaciju. NLP metodologija je izuzetno korisna i potrebna u radu sa decom i zato preporučujem i drugim školama da organizuju ovu edukaciju. Naš zadatak je da svakoga dana na najpristupačniji i najbolji način prenesemo znanje deci, a NLP nam je danas u tome novi saveznik”, zaključuje direktorka Jovanović.

NLP učitelje pretvara u vrhunske komunikatore

NLP Energy House, kao društveno odgovorna kompanija koja danas posluje u tri zemlje, ovu edukaciju je besplatno darovala Osnovnoj školi “Ćele kula” u Nišu. Kako je istakao Darko Cvetković, važno je da oni koji uče našu decu budu vrhunski komunikatori a upravo NLP im u tome pomaže.

“Prosvetni radnici koji poznaju NLP tehnike imaju više uticaja na učenike, podržavaju ih u postizanju željenih rezultata, jednostavnije prevazilaze poteškoće na poslu, najbolje koriste svoju moć zapažanja i uvek su dobro raspoloženi. Sa druge strane, učenici koji uče od pedagoda koji poznaju NLP vole da idu na časove, ostvaruju bolje rezultate u školi, pokazuju bolje reagovanje u stresnim situacijama i imaju veću sigurnost u nastupu. To je dobitna kombinacija za uspeh”, poručuje Darko.

NLP Energy House, Nis, OS Cele Kula, NLP trening 1

NLP Energy House, Nis, OS Cele Kula, NLP trening 2

NLP Energy House, Nis, OS Cele Kula, NLP trening 3

NLP Energy House, Nis, OS Cele Kula, NLP trening 4

No Comments

Post A Comment