VIŠE

Anastasija – Vladimir Megre

Anastasija – Vladimir Megre

delfi_anastasija_vladimir_megreU ovoj knjizi ćete naći nešto već poodavno zaboravljeno: dobrotu, lepotu, ljubav, razumevanje, stvaranje i upoznavanje svojih praizvora! Vraćanje prirodi i svom predodređenju.

Bog je stvorio najsavršenije biće u vaseljeni, nalik sebi – čoveka. Samo čovek i niko više poseduje osećanja, a najvažnije među njima je osećanje ljubavi!

I kako Anastasija kaže u trećoj knjizi “Dušom otvorenom na život pokušaj da pogledaš, očisti misao od taštine jalove i tada ćeš ugledati svet, tvorca vaseljene i sebe.”

Sve, sve na zemlji – svaka travka, svaka bubica, stvoreni su za čoveka, imaju svoje zadatke i predodređeni su da služe čoveku. Mnogo lekovitog rastinja to potvrđuje. Ali čovek našeg sveta vrlo malo zna o tome, kako da upotrebi ono što mu je stavljeno na raspolaganje, za njegovo dobro pružene mogućnosti da ih iskoristi u punoj meri.

Veoma je važno da kada dva čoveka sjedinjuju svoje živote, imaju jedno prema drugom duhovnu sklonost. Nažalost, uglavnom sve počinje od telesnog. Evo, na primer, video si lepu devojku i poželeo da se zbližite. Čoveka, njenu Dušu, ti još nisi otkrio. Često ljudi sjedinjuju svoje sudbine samo na osnovu telesne privlačnosti. Ona brzo prolazi ili prelazi na nekog drugog.

Šta tada povezuje ljude?

Kompjuter se smatra dostignućem razuma, ali malo ko naslućuje da se on može  uporediti sa protezom mozga.

Mašina nikad neće prevazići ljudski mozak, ukoliko se neprestano vežba.

Ta osećanja su već u tebi. Ona će biti razumljiva mnogima. Ne skrivaj ništa što se sa tobom događalo, čak ni intimno. Oslobodi se bilo kakvog stida i ne boj se da ćeš biti smešan, umiri svoju oholost.

Kada se u čoveku pojave Svetla osećanja, ona svakako pružaju blagotvoran uticaj. Apsolutno svim telesnim organima. Upravo svetla osećanja jesu najjači i najdelotvorniji lek u savladavanju bilo kog oboljenja. Uz pomoć takvih osećanja leči je Bog. Tako su činili i zavetni pravednici.

A nevolje. Nevolje svoje, svako sam, bez svake sumnje i izaziva.

Knjigu analizirao: Svetislav Bata Nikolić