VIŠE

DEO 4/4: MOĆ REČI ILITI KAKO REČI UTIČU NA NAŠ ŽIVOT

DEO 4/4: MOĆ REČI ILITI KAKO REČI UTIČU NA NAŠ ŽIVOT

Kako krećete u novi dan?

Kada se ujutro probudite, proklinjete li činjenicu što morate na posao? Prigovarate li vremenu? Šta potom pomislite ili kažete? Vičete li na decu da ustanu? Većina ljudi govori isto ili slično svakog jutra. Kako, s ovim što ste rekli, započinje vaš dan? Je li to pozitivno, radosno i srećno? Ili to možda i nije baš tako? Ako prigovarate, žalite se, nezadovoljni ste, zar se ne pripremate za takav dan?

Kakve su vaše misli pre sna? Jesu li to moćne, okrepljujuće misli ili su to negativne misli, brige? Brinete li se o sutrašnjici? Šta će biti sutra? Ja obično pročitam neke afirmacije pre spavanja ili pustim mašti na volju, pa dokle stignemo.

Takođe, sam ja jedina koja može misliti u svojoj glavi, jednako kao i vi u svojoj. Niko nas ne može prisiliti da mislimo drugačije. Mi biramo svoje misli, jer „Kakve su ti misli, takav ti je život“. Kad sam doživela kako taj proces sve bolje funkcioniše u mom životu, pažljivo biram svoje misli, pažljivo biram svoje reči. Stalno posmatram svoje misli i reči i usput  opraštam sebi što nisam savršena. Dopuštam sebi da budem ja, da budem ovakva i onakva, ali se ne kajem zbog svojih izbora. Naučila sam da dobro promislim o svojim ciljevima, da znam gde želim da dođem i da se uputim tamo. Nekad ne bude kako sam zamislila. Međutim, sad izvadim keca iz rukava i kažem sebi da je to jedna važna lekcija koju sam trebala da naučim i u skladu sam sa tim. Po prvi put se dobro osećam u svojoj koži, jer sam po prvi put i preuzela odgovornost za svoj život. Jer sad znam da od mene sve zavisi i da sam  jedina ja kreator svoje sreće i jedino ja imam moć da upravljam svojim životom.

Kraj serijala „Moć izgovorene reči“

Inspirisano Lujzom Hej