VIŠE

Dr Darko Cvetković: Osam koraka za uspešan sastanak

8koraka zauspešansastanak
Korak 1

Unapred odredite šta vam je cilj sastanka. Imajte jasno na umu šta želite da postignete.

Korak 2

Uđite u resursno stanje, svoje prirodno, sigurno JA, budite potpuno u skladu sa sobom, svojim mislima i okruženjem. Važno je da opuštenim stavom započnete sastanak.

Korak 3

Dozvolite i učesnicima sastanka da budu opušteni. Iako vas neko ne gleda, to ne znači da vas ne sluša. Postoji logično, naučno dokazano objašnjenje za to. Neki ljudi se mnogo lakše i bolje fokusiraju kada svoj pogled usmere u neku drugu tačku umesto u sagovornika.

Korak 4

Obratite pažnju na vreme. Nije važno koliko će sastanak trajati, važno je šta ste postigli. Ukoliko niste postigli rezultat u prvih pola sata, napravite pauzu.

Dozvolite učesnicima da se razmrdaju, međusobno prokomentarišu. Možda tada dođu do neke dobre ideje.

Korak 5

Obratite pažnju na ostale učesnike sastanka, njihovo ponašanje i reakcije. Ukoliko primetite da vas neko ne sluša znači da treba da promenite to što radite.

Korak 6

Sve papire, izveštaje, brošure podelite nakon najvažnijeg dela sastanka. Na taj način izbegavate mogućnost da se pažnja učesnika prenese na neki drugi detalj.

Korak 7

Kada ostvarite cilj – završite sastanak. Besmisleno je sedeti i razgovarati iznova o istoj temi, kada je dogovor postignut. Pametno koristite svoje vreme.

Korak 8

Napravite zaključak. Zaključak je i da nema zaključka. 🙂

Darko Cvetković, 2018

Uživajte u uspehu!

Dr Darko Cvetković,

International NLP Trainer, Coach & Reiki Master

a

Ukoliko želite da na sastancima koje vodite uvek pokrećete energiju i na najbolji način prenosite svoje znanje PRIJAVITE SE ODMAH na trodnevni workshop Energy House-a PRESENTATION SKILLS!

Edukacija traje od 20.do 22. aprila u Porto Montenegru i namenjena je svima koji koordinišu timove, redovno vode sastanke, drže razne obuke, rade edukacije ili poslove iz oblasti konsaltinga, rade u direktnoj prodaji, kao i svima koji prosto žele da unaprede svoje prezentacione veštine i postanu vrhunski prezentatori.

Slajder Presentation Skills Porto