VIŠE

Jovana Medenica: Kako sam uz NLP sebe nagradila idealnim poslom

Jovana Medenica: Kako sam uz NLP sebe nagradila idealnim poslom

Telo i duša vapili su za promenom. Želela sam da se oslobodim svakodnevnog lošeg osećaja koji je sa sobom donosila rutina mog nekadašnjeg posla i svih onih “stvari” koje možda ispunjavaju dan, ali ne i moju dušu! Uvek sam znala da se u životu NIŠTA NE DEŠAVA SLUČAJNO. Tako sam NAMERNO 🙂 krenula na NLP Practitioner.

Najvažnija stvar koju sam za osam meseci ovog divnog putovanja sa Lavom i ostalim trenerima i polaznicima spoznala, jeste da je taj osećaj nezadovoljstva koji sam dugo u sebi nosila, sa razlogom bio tu. Bio je moja možda najvažnija životna lekcija. Naglasiću ponovo, BIO, jer sam tu lekciju naučila i sebe nagradila idealnim poslom. Zato sam danas na NLP Master-u. 🙂

Jovana Medenica, NLP Energy House, 1Dugo sam pokušavala da izmaštam jedan savršen dan na poslu, da jasno postavim svoj cilj šta želim da radim a da me čini ispunjenom i srećnom u svakom trenutku. I nije mi polazilo za rukom. Jedino što sam sa sigurnošću znala jeste da želim posao van kancelarije i bez striktnog radnog vremena, sa mnoštvom pozitivne energije i ljudima kojima ja mogu da pomognem.

NLP me je naučio kako da taj svoj cilj osvestim, da pustim onaj glas u meni da “radi” i od elemenata koji su mi bili najvažniji “skocka” MOJ IDEALNI POSAO.

Tako je i bilo! Modul po modul, tehnika po tehnika, i eto ga, VRTIĆ! Vrtić pravih vrednosti. Vrtić sa posebnim programom rada koji privlači sve one kojima je unutrašnje važnije od spoljašnjeg. Nakon samo dva meseca od trenutka kada mi je “sinula ideja” vrtić je dobio svoj identitet, oblik, boju i dušu. Zove se “Loly”. Srž njegovog imena je Ladders Of Learning Youngest – merdevine za učenje najmlađih. Od osnivanja do danas ispunjen je dečjim osmesima, zadovoljnim roditeljima i napokon, mojim ličnim mirom i srećom.  Pronašla sam Jovanu koju sam godinama tražila.

Jovana Medenica i Milica Lava Nikolić na dodeli sertifikta NLP Practitioner

Jovana Medenica i Milica Lava Nikolić na dodeli sertifikta NLP Practitioner

Nestvaran je osećaj kada vidiš, znaš i osetiš da može. Da, MOŽE!  Zaista MOŽE! Ma MOŽE sve! Sve ono što je istinski dobro za tebe i ljude oko tebe. Svaki čovek na ovom svetu je vredan zdravog osmeha i iskonske sreće, pa mu se kao takvom i sve njegove iskrene želje i ostvaruju. Znate onu izreku: “Pazi šta želiš, možda ti se i ostvari”. E, dozvolićete mi da je iz ove današnje perspektive kada uživam u svom poslu preformulišem u: “Sve što zaista želiš, što te ispunjava do same srži i što je dobro za sve oko tebe, sigurno će se ostvariti”. Samo je važno da budete spremni za promene koje ostvarenje te želje donosi. Sve dok se ostvarenje prolongira, znači da imamo još neku važnu lekciju da savladamo. NLP će vam pomoći da te lekcije savladate a onda je put do uspeha lak i lep, baš onakav kakav i treba da bude.

Zato želim da dam savet svim budućim uspešnim i ostvarenim, srećnim ljudima: tražite svoj san unutra, u sebi, a ne spolja. Materijalne stvari se mogu dobiti ili stvoriti, dok ono unutra, iskonsko naše i najvažnije, naše resurse sreće, zadovoljstva i svakog uspeha, gradimo mi sami.

Svako je vladar najlepšeg i najvećeg carstva – svoje duše i svog života!

Volim vas i šaljem vam ljubav i podršku za ostvarenje svih životnih ciljeva! <3

Jovana Medenica, vlasnica vrtića “Loly”