VIŠE

Jovana Smiljković: Kako sam u Energy House-u od ljubavi prema nakitu napravila profesiju

Jovana i Lava, Energy House, Biznis sa svrhom

Nakon završetka master studija na Ekonomskom fakultetu, nalazila sam se na životnoj raskrsnici jer nisam bila sigurna čime dalje želim da se bavim. Bila sam odličan student, posvećena u potpunosti fakultetu, i zaista sam uživala u svemu tome. Međutim, kada sam krenula da radim u firmi, osećala sam da nešto nedostaje. Kao da nešto u svemu tome fali. Jedan od ključnih razloga mog polaska na NLP Practitioner edukaciju bio je da pronađem sebe. Ko sam ja, koja je moja svrha i čime zaista želim da se bavim?

Marketing je moja velika ljubav, ali još nešto je nedostajalo da moje biće bude u potpunosti ispunjeno i radosno. Na 5. modulu „Ciljevi“ krenula sam da ispisujem stvari koje me čine srećnom i shvatila da ono što mi nedostaje jeste izrada nakita, što sam godinama iz velike ljubavi radial pa stala na početku studija.

Delphy Jewelry goldDošli smo i do modula na kome se rade uverenja i otkrila sam da su uverenja koja su me ograničavala i sprečavala da ponovo krenem sa izradom nakita da sada nije pravo vreme za privatni biznis, da ja to ne mogu sama, da nemam iskustva i slično. U radu sa trenerima Energy Housa, posebno sa Lavom i Darkom, osvestila sam svoje blokade za pokretanje ličnog biznisa, otklonila ih i pogodite šta, počela ponovo proizvodju ručno izrađenog nakita od kristala. Tako se rodio Delphy Jewelry“

NLP edukacija i treneri su mi mnogo pomogli da shvatim da imam sve potrebne resurse da pokrenem svoj posao, da verujem u sebe i da kada nešto radiš s ljubavlju i usmeriš energiju u tom pravcu, ne postoji mogućnost da ne uspeš!

Shvatila sam da uspeh ima svoju strukturu i da ako pratim tu strukturu i modelujem one koji su već uspeli u toj oblasti, mogu i ja!

Reprezentativni sistemi u NLP-u su mi pomogli da shvatim da je svaki kupac poseban, na svoj način jedinstven i da je svakom kupcu potreban drugačiji pristup, kako bi zadovoljili njegove potrebe na najbolji mogući način. Takođe, upotpunila sam svoje znanje iz marketinga, jer sam naučila da poruku koju šaljemo putem medija ne treba da bude ista za sve, jer svako od nas gleda na stvari iz svoje mape iskustva. Shvatila sam da bez obzira na to što postoji mnogo ljudi koji se bavi sličnim poslom, ono što ja mogu da ponudim potrošačima jeste jedinstveno baš takvo kakvo jeste zato što sadrži drugačiju energiju koja ga činim posebnim.

Razbila sam još jedno od ograničavajućih uverenja i shvatila da ipak može i „jare i pare“ i da je moguće da radiš ono što tebe čini srećnim, a uz to i obezbediš sebi finansijsku sigurnost.

Lava je jako posvećena radu sa klijentima. Ono što je na mene ostavilo snažan utisak jeste da sve ono što prenosi nama, Lava i sama stvarno živi i misim da odatle proizilazi iskrenost i kvalitet njenog rada. Tokom edukacija Lava daje dosta primera iz ličnog iskustva koji su me motivisali da izađem iz zone komfora i hrabro uplovim u nove profesionalne avanture. Lava me je podstakla da od svoje ljubavi napravim biznis sa svrhom, da pronađem resurse za pokretanje posla i da shvatim da je najbitnije da volimo ono što radimo. Naučila sam da granice postoje jedino ako ih sami sebi postavimo, osvestila sam svoje potencijale, oslobodila ih i radujem se svim novim čudima koje dolaze u moj život, dok gledam kako„Delphy Jewerly“ postaje svetski priznat brend.

Jovana Smiljković, osnivač “Delphy Jewlery”

Jovana Smiljkovic, Delphy Jewlery