VIŠE

Ko vas uči i kako vas uči?

Ko vas uči i kako vas uči?

Pitala me je jedna polaznica kada sam obučavala prvu grupu NLP trenera šta je ključno za promociju nas koji radimo sa ljudima na njihovom ličnom i profesionalnom razvoju. Da li je najbitnije imati dobar sajt, ulagati u marketing, Facebook oglašavanje ili uvodne radionice?
 Složila sam se da je sve to važno, ozbiljne kompanije imaju ozbiljne marketing aktivnosti, ali postoji i nekoliko ključnih stvari koje će ljudi uvek prepoznati i koje će vam dugoročno doneti odlične rezultate i pozitivnu sliku o vašem brendu.

Milica Lava Nikolic, NLP 1Prva stvar je da živimo to što pričamo. Ako ja ne rešavam svoje probleme, kako mogu druge tome da podučavam? Ako nemam skladne odnose sa svojim zaposlenima, kako da promenim kulturu vaše kompanije? Ako imam višak kilograma, kako da pričam o vitalnosti? Ako nemam skladnu porodicu ne mogu da vas učim kako da vi vaspitate svoju decu?

Dakle, kada birate kod koga ćete doći na NLP edukaciju, Reiki, coaching ili in house trening, jako je važno da ispitate kako ta osoba živi. Da li je u balansu? Šta za nju kažu njeni najbliži? Takođe, osim da se uzdate u informacije na internetu, idite na neko besplatno predavanje i doživite tog predavača i njegovu energiju. Posmatrajte kako izgleda, kako zvuči i da li je vaš osećaj dobar, da li mislite da je ta osoba pravi mentor za vas. Ako nije, ok, idete dalje.

Milica Lava Nikolic, NLP 2Druga stvar koja je važna jeste posvećenost i rad. Iza svakog uspeha stoji rad, koliko god nekima izgledalo da je uspeh došao preko noći.
Pre nego što sam počela da naplaćujem svoje treninge i coachinge, radila sam puno besplatnih radionica, studentima, mladim preduzetnicima, volontirala na raznim projektima, radila besplatne coachinge uopšte ne razmišljajući da li i kada će početi da mi se to isplaćuje. Nije mi bilo važno da zaradim, znala sam da će i to vremenom doći. Bilo mi je važno da kada mi sutra na treningu neko postavi pitanje, ja umem da odgovorim na najbolji mogući način, da govorim iz iskustva. Bilo mi je važno da sam uvek u kondiciji, da kontinuirano radim. E tako su lagano klijenti koji plaćaju zamenili one sa kojima sam radila da bih sticala iskustvo, na obostrano zadovoljstvo.

Milica Lava Nikolic, NLP 3Najvažnija stvar je da je ovaj poziv, biti trener, coach, učitelj, profesija koju treba raditi jer ispunjava vašu svrhu. Na taj način će vam se svaki momenat isplatiti. Svaki trenutak proveden radeći ono što volimo, vredi i isplati se kad-tad. Tada smo u balansu, zdravi, srećni i novac i uspeh su rezultat ljubavi i rada, što je jedini način da trajemo.

Milica Lava Nikolić, International NLP Trainer & Coach, Reiki Master Učitelj

Milica Lava Nikolic, NLP 4