VIŠE

NLP Energy House i AIESEC organizovali predavanje “Kako deca komuniciraju”NLP Energy House i AIESEC organizovali predavanje “Kako deca komuniciraju”Predavanje, Kako komuniciraju deca, NLP Energy House, Martina Djokic, 15NLP Energy House i studentska organizacija AIESEC organizovali su na Učiteljskom fakultetu u Beogradu predavanje “Kako deca komuniciraju”. Martina Đokić, naš internacionalni NLP trener i coach, pred više od 130 vaspitača, učitelja, nastavnika, profesora i studenata iz čak 40 ustanova objasnila je veštine NLP komunikacije koje su potrebne da sa lakoćom pristupimo različitim uzrastima i karakterima dece i prenesemo im nova učenja na njima razumljiv način.

– U radu se često susrećemo sa decom različite dinamičnosti i obrazaca ponašanja: jedni su povučeniji, mirniji, tiši, dok su drugi dinamičniji, pričljiviji i otvoreniji. Neku decu je lakše motivisati na rad i učenje, dok neki od njih zahtevaju više truda. Sve nam to govori da deca razumeju svet oko sebe na malo drugačiji način od nas odraslih. Zato je važno da prosvetni radnici i svi koji na profesionalan način rade sa  decom otkriju šta se krije iza ponašanja jednih, a šta drugih. Da razumeju kako je najbolje preneti znanje jednima, a kako drugima – objasnila je Martina.

Ona je istakla da je predavanje bilo odlična prilika da korisnost NLP-a približi divnim ljudima koji su odlučili da svoj život posvete radu sa decom i mladima.

– Posebno me je oduševio sjajan odziv publike, kao i njihova uključenost i aktivnost tokom čitavog predavanja. S obzirom da je dva sata jako kratak vremenski period da se prenesu sva korisna znanja i iskustva koje Neuro-lingvističko programiranje može da ponudi, kompanija NLP Energy House planira da nastavi organizaciju ovakvih edukacija kako bi podržala sve ljude u čijem je opisu posla rad sa decom – dodala je Martina.

A da su NLP alati izuzetno korisni u radu sa mladima potvrdila nam je Jovana Stanimirović, učiteljica u osnovnoj školi koja je naglasila da je posle čitave dve decenije rada u prosveti na ovom predavanju konačno dobila odgovore na brojna pitanja u vezi sa načinom komunikacije sa decom.

Saveti koje smo čuli su odlični i lako primenjivi u svakodnevnom radu što će sigurno uticati na kvalitet nastave i komunikacije sa decom. Na stručan, ali istovremeno vrlo prijemčiv način predstavljena je izuzetno važna tema – obrazovanje i vaspitanje omladine. Preporučujem svima da što pre otkriju kako NLP objašnjava komunikaciju dece, predavačima, učiteljima, profesorima, vaspitačima, ali i roditeljima kojima će ove tehnike sigurno obezbediti “mir u kući” – kroz osmeh je poručila Jovana Stanimirović.

 

ŽELITE DA KRENETE NA NLP?

PRIDRUŽITE NAM SE NA NLP BASIC-U

– intenzivnom dvodnevnom treningu na kojem ćete od sertifikovanih NLP trenera i kroz interesantne praktične vežbe saznati kako da lako i uspešno „kliknete“ sa vašim sagovornikom u svakoj situaciji.

NLP Basic je odličan izbor za sve one koji žele da započnu svoje NLP putovanje i uz pomoć ove svetski poznate i priznate metodologije razvijaju svoj lični i profesionalni život.

Radujemo vam se! 🙂

NLP Basic, Beograd, jun i jul 2017.