VIŠE

NLP je odličan alat pedagozima za bolji rad sa decom

NLP je odličan alat pedagozima za bolji rad sa decom

NLP Energy House organizovao je NLP edukaciju za učitelje i nastavnike u Osnovnoj školi „Ćele kula“ u Nišu čime je ova najuspešnija metodologija u svetu za unapređenje komunikacije po prvi put zvanično primenjena u jednoj državnoj obrazovnoj ustanovi u Srbiji.

NLP Energy House, Nis, OS Cele Kula, NLP trening NaslovnaKroz intenzivne radionice i konkretne tehnike Dr Darko Cvetković, internacionalni NLP trener, coach i Reiki master pokazao je zaposlenima u ovoj školi kako da poboljšaju komunikaciju i kvalitet rada sa decom.

Prema rečima direktorke OŠ “Čele kula”, Zorice B. Jovanović, rezultati su već vidljivi jer se tehnike NLP-a lako usvajaju i predstavljaju odličan dodatni alat pedagozima koji svakodnevno rade sa najmlađima.

“Nastavnici koji su prošli obuku su mnogo opušteniji i samosvesniji, na potpuno nov i pristupačniji način prilaze deci. Benefiti NLP-a se posebno vide u rešavanju problematičnih situacija koje nisu retke u gotovo svakoj školi. U njihovim odeljenjima danas vlada mnogo pozitivnija klima. Ono što je najvažnije, i sami učenici primećuju promene na bolje jer uviđaju da sada imaju više prostora za iskazivanje svojih stavova i kreativan rad. Slikovito – kažu da ih nastavnici sada bolje čuju”, objašnjava direktorka.

Edukacija je trajala čak pet meseci što je, kako otkriva direktorka Jovanović, dodatno zbližilo i same nastavnike i učitelje koji sada mnogo bolje razumeju sebe i druge i svojim primerom pozitivno utiču na ceo kolektiv.

“I danas se uz osmeh prepričavaju brojne situacije sa časova kada su nastavnici primenjivali NLP. Naročito su interesantni primeri u kojima su moje kolege prepoznavale reprezentativne sisteme kod učenika i u skladu sa njima prilagođavale komunikaciju. NLP metodologija je izuzetno korisna i potrebna u radu sa decom i zato preporučujem i drugim školama da organizuju ovu edukaciju. Naš zadatak je da svakoga dana na najpristupačniji i najbolji način prenesemo znanje deci, a NLP nam je danas u tome novi saveznik”, zaključuje direktorka Jovanović.

NLP učitelje pretvara u vrhunske komunikatore

NLP Energy House, kao društveno odgovorna kompanija koja danas posluje u tri zemlje, ovu edukaciju je besplatno darovala Osnovnoj školi “Ćele kula” u Nišu. Kako je istakao Darko Cvetković, važno je da oni koji uče našu decu budu vrhunski komunikatori a upravo NLP im u tome pomaže.

“Prosvetni radnici koji poznaju NLP tehnike imaju više uticaja na učenike, podržavaju ih u postizanju željenih rezultata, jednostavnije prevazilaze poteškoće na poslu, najbolje koriste svoju moć zapažanja i uvek su dobro raspoloženi. Sa druge strane, učenici koji uče od pedagoda koji poznaju NLP vole da idu na časove, ostvaruju bolje rezultate u školi, pokazuju bolje reagovanje u stresnim situacijama i imaju veću sigurnost u nastupu. To je dobitna kombinacija za uspeh”, poručuje Darko.

NLP Energy House, Nis, OS Cele Kula, NLP trening 1

NLP Energy House, Nis, OS Cele Kula, NLP trening 2

NLP Energy House, Nis, OS Cele Kula, NLP trening 3

NLP Energy House, Nis, OS Cele Kula, NLP trening 4