VIŠE
 

Investirajte u svoju karijeru. Trening „Oblikuj svoju karijeru“ može poslužiti svakome ko želi da se razvije u poslovnom aspektu svog života.

Verovatno mnogi imaju obrasce ponašanja na poslu, komunikaciji, vođenju sastanaka, prodaji.

Neki obrasci su manje, neki više korisni. NLP nudi mogućnost da osvestite te obrasce i zadržite one korisne, a manje korisne reprogramirate. Samim tim razvijate se u boljeg lidera ili napredujete u hijerarhiji.

Oblikuj svoje vreme!

Kako vi posmatrate svoje vreme? Kao večnu kategoriju ili nešto što ima početak i kraj? Interesantno je kako se ophodimo prema svom vremenu. Ja sam lično imao utisak kao da imam sve vreme ovog sveta za sve. I tada sam trošio svoje vreme, nisam ga investirao. Jednog dana sam shvatio da će vreme proći i da neću imati mogućnosti da ga vratim unazad. Tada je počela investicija. Sve što radim danas mora imati smisla, bilo da radim ili provodim vreme sa porodicom, prijateljima (i to samo sa pravim i meni dragim prijateljima), rodbinom, kolegama.

Oblikuj sebe i svoj tim!

Da biste bili uspešni i da biste uspešno vodili tim, bilo bi korisno da oblikujete sebe za taj uspeh. Zapravo sve je izuzetno jednostavno. Donesete izbor i krenete tim putem. Ono što vam na putu treba je pre svega volja i sigurnost u uspeh. Zatim doslednost da održite obećanje koje ste dali sebi. I na kraju, samo kao mali podstrek, su tehnike i veštine koji su vam potrebne kao alati. Kako se vaše kolege ophode prema vama? Upravo onako kako se vi ophodite prema sebi samima. Na ovom treningu radimo na uverenjima i vrednostima koja vas vode kroz izgradnju vaše karijere. Kako ćete inspirisati ljude oko sebe? Jednostavno, shvatite šta ih vodi kroz život, šta ih inspiriše, u čemu uživaju.

Oblikuj svoj govor!

Poznavanje tehnika komunikacije i usaglašavanje sa sagovornikom je danas veoma važno u svakodnevnom porodičnom i poslovnom životu. Ostavite dobar prvi utisak. Postanite jasni, kongruentni i precizni u komunikaciji i steknite blagonaklonost i poštovanje sagovornika. Da li ste se nekada bavili aktivnim slušanjem? Da li ste primetili koje reči upotrebljavate? Možda nekada niste svesni da govorite stvari koje ni sami ne razumete ili se iz koncepta može mnogo toga zaključiti, i šta se dogodi? Obično dođe do nesporazuma, što ne tako retko može dovesti i do konflikta. Jedan jednostavan primer, nemojte nikako ni u kom slučaju sada da pomislite na Ajfelovu kulu…

Oblikuj svoje sastanke!

Gde se izgubio pravi smisao sastanaka koji po definiciji kaže:“ Sastanak je skup dve ili više osoba koje se sastaju oko zajedničkog cilja, gde dele informacije ili postižu dogovor…“ Bez obzira koliko je ova definicija stara to jeste pravi smisao sastanka. Bez obzira koji sasatanak je u pitanju, koji je vaš cilj na sastanku? Šta je ono što vam je potrebno da imate, koja osobina?

Želiš li da postaneš vladar svog života? Započni promenu sa nama!