VIŠE

Tamara Radosavljević: Plaćeni da žive svoje snove

Tamara Radosavljevic Plaćeni da žive svoje snove
Nije tajna da uspešni ljudi vole ono čime se bave, reći će to svaki put kada ih budete pitali. Ne moraju čak ništa ni da govore, samo će se osmehnuti i vi ćete znati. Na jednostavno pitanje šta ima novo kod njih oni neće odgovoriti kako „Nema ništa.“ ili kako je „Sve po starom.“ Oni neće znati o čemu pre da vam pričaju, na kom novom projektu trenutno rade, koliko jedva čekaju sutrašnji dan, kakve su divne susrete imali, na koje ih je sve čarobne destinacije takav život odveo. To neće biti hvalisanje i razmetanje njihovim dubokim džepom, to će iz njih govoriti sanjar koji je shvatio koliko je zapravo bogatstvo ispunjenog života i poželeće da takvog sanjara probude i u tebi. Pričaće toliko strasno i poletno, tako nesebično i iskreno i svakom rečju će te mamiti da i ti oživiš svoj san.

Kada te neko takav podstakne da razmišljaš drugačije, kada ti svojim primerom pokaže da postoji i drugi način osim ovog koji te je i doveo u stanje apatije, tvoj zadatak bi bio da poveruješ u par stvari. Prva od njih je da smo svi jednaki i da ako je neko uspeo da napravi veličanstveni život za sebe, možeš i ti. U redu je ako pružiš otpor u početku, u redu je da ne veruješ, da se buniš i braniš svoje mišljenje ali sebi duguješ toliko da pogledaš malo dalje od tog prsta pred očima. Zar se ne slažeš sa tim da kada bi uložio isto toliko vremena i energije, kada bi se odrekao svega čega se on odrekao, da li bi tada bio podjednako uspešan? Prvo čime se većina brani je nedostatak talenta i novca, jer na ono što ti Bog i roditelji daju nemaš apsolutno nikakav uticaj. Tačno, uspeli su samo najtalentovaniji i najbogatiji.

Navešće te da shvatiš da u ostvarenju snova nema mesta izgovorima i da ćeš ih lako naći svaki put kada izgubiš volju i poželiš da se vratiš starom dobrom prosečnom životu. Reći će ti da kreneš sa malim pobedama koje će voditi do željenog cilja. Reći će ti da im umesto brige i sumnje pokloniš svoje vreme. Da počneš da kradeš vreme od stvari koje nisu toliko važne i da ulažeš u svoje snove. Neka to bude i desetak minuta dnevno u početku, ali budi disciplinovan, biće na hiljade načina da te omete u tome jer se tvoj život polako menja, ali ne odustaj. U tome je ključ. Kladim se da će već za par dana deset minuta prerasti u petnaest, pa u pola sata i da ćeš vrlo brzo početi da zatičeš sebe kako provodiš svoje dane radići samo ono što te održava na kursu ostvarenja tvog sna. Jer kada osetiš to zadovoljstvo da napokon radiš nešto za sebe, nešto što toliko voliš, kada shvatiš da u tim minutima ulažeš u sebe, ulažeš u to da se dobro osećaš, prestaćeš da gledaš na sat i tvoj san će postati tvoj život.

Mr Tamara Radosavljević, NLP Trener i Coach